NEVENOV UBICA JE MENTALNO OBOLEO: Preživela radnica supermarketa otkrila detalje masakra

Novosti online

24. 03. 2021. u 13:12

RADNICA u supermarketu u Koloradu jedna je od osoba koja je preživala napad u kome je ubijeno 10 osoba, među kojima je i Srbin, Neven Stanišić.

НЕВЕНОВ УБИЦА ЈЕ МЕНТАЛНО ОБОЛЕО: Преживела радница супермаркета открила детаље масакра

Foto: Printscreen/Policija

Megi Montoja (25), i dalje vidno u šoku, ispričala je šta se desilo tokom napada. Prema njenim rečima, osumnjičeni za atak, 21-godišnji Ahmad Al Alivi, obratio se policiji sledećim rečima:

- Predajem se. Nag sam - kazala je Megi, a prenosi "Fox News".

Megi, inače farmaceutski tehničar u radnji, ispričala je da njen menadžer vikao da je naoružani napadač u objektu, te se ona sakrila u maloj sobi sa teškim metalnim vratima.

Ona ističe da je u prvih 10 minuta ispaljeno najviše metaka.

- Zatim je radnja postala prilično tiha - navela je Montoja.

Megi je radila u toj radnji tri godine, a objasnila je kako joj je bilo jezivo kada je napuštala prodavnicu sa policijom. Kazala je da nije mogla nikome da pomogne, ali je videla telo jedne od koleginica.

- Nisam želela da vidim telo... Ona je bila tako divna prema nama, bila je mojih godina - ispričala je ona.

Prema navodima medija, policija je uhapsila 21-godišnjeg al Ivija, koji je ranjen u nogu. U međuvremenu su se pojavile informacije da je pušku kojom je počinio zločin kupio šest dana pre nego što će izvršiti napad.

Pošto mu je sanirana rana od metka, on je transportovan u zatvor. Ahmad nije odgovarao na pitanja policije da li je bilo drugih osumnjičenih, ali je "tražio da priča sa majkom".

Okružni tužilac Majl Doerti kazao je da inspektori još nisu utvrdili koji je motiv, ali je istakao da vlasti veruju da je Alivi bio jedini napadač.

Živi u kući od 800.000 dolara

Pošto je uhapšen, FBI je izvršio pretres kuće vrednu 800.000 dolara u kojoj živi al Ivi, inače poreklom Sirijac.

U međuvremenu su se pojavile informacije da je 2017. godine pretukao "nasilnika u srednjoj školi, jer je govorio za njega da je terorista".

Njegov brat je potvrdio za "The Daily Beast" da je on napadač i istakao da je veoma "paranoičan i antisocijalan". al Ivijev brat je dodao da ovaj masakr nije bio politički motivisan.

- Ovo nije politička izjava, ovde je reč o mentalnoj bolesti. Mnogo su ga maltretirali u školi. Bio je otvoren. Kada je krenuo u srednju školu, mnogo su ga maltretirali, te je postao antisocijalan - objasnio je brat, prenosi "Daily Mail".

Jedan od njegovih vršnjaka kazao je za "Denver Post" da je al Ivi bio "nasilan" i da je bilo "jezivo biti oko njega". Osumnjičeni se bavio rvanjem, a isti sagovornik je kazao da je pretio jednom od članova tima da će ga ubiti.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)