OGLASIO SE PRINC HARI NAKON ZAPOSLENJA: Evo šta je vojvoda od Saseksa rekao o svom novom poslu

D. D. S.

24. 03. 2021. u 12:44

Britanski Princ Hari koji je, sa suprugom Megan, istupio pre godinu dana iz kraljevske porodice i preselio u SAD, u Kaliforniju, zaposlio se u američkoj firmi za treniranje i mentalno zdravlje "Beterap". Tačne dužnosti, radno vreme i zarada vojvode od Saseksa nisu poznati, ali britanski mediji prenose da je princ Hari u saopštenju naveo da je "veoma uzbuđen" zbog nove pozicije.

ОГЛАСИО СЕ ПРИНЦ ХАРИ НАКОН ЗАПОСЛЕЊА: Ево шта је војвода од Сасекса рекао о свом новом послу

Foto EPA

Princ se zaposlio nedugo pošto su vojvoda i Megan ranije ovog meseca dali intervju Opri Vinfri koji je izazvao brojne reakcije, pre svega zbog optužbi za rasizam u britanskoj kraljevskoj porodici. Prethodno je princ Hari TV voditelju Džejmsu Kordenu rekao da su mu mediji u Velikoj Britaniji uništavali mentalno zdravlje.

Pošto je dobio posao u američkoj firmi koja se upravo bavi mentalnim zdravljem princ Hari je naveo da će njegov cilj biti "pokretanje kritičkog dijaloga oko mentalnog zdravlja, izgradnja zajednica koje podržavaju i saosećaju i negovanje okruženja za iskrene i ranjive razgovore". On, međutim, neće biti na upravljačkoj poziciji, ali će verovatno provesti neko vreme u sedištu kompanije u San Francisku, rekao je izvršni direktor kopanije Aleksi Robičauks za američki poslovni dnevnik "Vol strit džornal". Princ Hari je rekao da su on Robičauks, kad su se prvi put sreli, "odmah prepoznali zajedničku strast da pomažu drugima".

"Beterap", koji je osnovan 2013. godine, pruža profesionalno treniranje, savetovanje i mentorstvo zasnovano na mobilnim uređajima. Kompanija navodi da ima oko 2.000 trenera koji nude usluge na 49 jezika u 66 zemalja.

Princ Hari je ranije pokrenuo inicijative da pripadnici oružanih snaga koriste sport za psihološku i fizičku rehabilitaciju i javno se zalagao za pitanja mentalnog zdravlja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu