IMA LI OVA ODLUKA I NEKO POSEBNO ZNAČENJE? Elizabeta Druga imenovala princa Vilijama za predstavnika na skupštini crkve Škotske

Tanjug

23. 03. 2021. u 00:55

KRALjICA Elizabeta Druga je imenovala svog unuka princa Vilijama za svog predstavnika na Generalnoj skupštini crkve Škotske.

ИМА ЛИ ОВА ОДЛУКА И НЕКО ПОСЕБНО ЗНАЧЕЊЕ? Елизабета Друга именовала принца Вилијама за представника на скупштини цркве Шкотске

Foto: EPA

Kao Lord visoki komesar, princ Vilijam (37) predstavljaće kraljicu (94) na godišnjoj Generalnoj skupštini crkve Škotske, koja će biti održana virtuelno u maju, prenosi ''Dejli mejl''.

Vilijam, poznat kao Erl od Straterna u Škotskoj, uputiće uvodnu i završnu reč Skupštini i obavljaće brojne zvanične funkcije kao Lord visoki komesar.

Odluka o tome ko će biti vrhovni komesar donosi se po savetu škotskog i britanskog premijera, u veoma važnom trenutku za Uniju i samo nekoliko sati nakon što je Škotska nacionalna partija predstavila svoj plan za još jedan referendum o nezavisnosti, navodi londonski list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom