PROCURELI NATO PODACI: Stoltenberg – Proverićemo sve članice

Tanjug

22. 03. 2021. u 21:54

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg nije želeo da komentariše obaveštajna pitanja u Crnoj Gori, nakon navodnog curenja poverljivih podataka saveznica NATO na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, ali je naglasio da je NATO fokusiran na zaštitu povrljivih podataka i dokumenata.

ПРОЦУРЕЛИ НАТО ПОДАЦИ: Столтенберг – Проверићемо све чланице

Foto: Tanjug/AP

Stoltenberg je na predministarskoj konferenciji za novinare u Briselu rekao da će NATO proveriti sve članice, posebno nove.

"U NATO smo veoma usmereni ka tome da se zaštite naši podaci, poverljive informacije i dokumenta. Alijansa se ne meša, kada iz obaveštajnih struktura procure tajni podaci jedne zemlje članice Alijanse", naveo je Stoltenberg.

Stoltenebrg je naglasio da NATO ima sistem provere za zaštitu podataka, prenosi podgorički CDM.

“Takođe imamo postupak provere koji se odnosi za sve saveznice, naročito nove članice, kako bi oni koji imaju pristup NATO poverljivim informacijama bili provereni na pravi način, kako bi maksimalno povećali zaštitu naših podataka", poručio je Stoltenberg.

Ilustracija / Foto Depositphotos

U Briselu se sutra i preksutra održava sastanak 30 ministara spoljnih poslova NATO, na kojem učestvuje i šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović prošle sedmice saopštio je da je v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić napravio propust odavanjem tajnih podataka i najavio da će o tome s njim razgovarati.

Time je Abazović potvrdio ranije tvrdnje predsednika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića da je Vukšić odao tajne podatke jedne obaveštajne agencije države članice NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)