PARIŽANI BEŽE IZ GRADA: Pokušavaju da izbegnu zatvaranje

Tanjug

19. 03. 2021. u 21:04 >> 21:05

STANOVNICI Pariza u velikom broju napuštaju francusku prestonicu uoči nove blokade čiji je cilj zaustavljanje porasta broja slučajeva korona virusa, piše britanski "Gardijan".

ПАРИЖАНИ БЕЖЕ ИЗ ГРАДА: Покушавају да избегну затварање

Foto: Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Nova ograničenja, koja je premijer Žan Kasteks najavio kasno u četvrtak, stupiće na snagu u ponoć i obuhvatiti oko trećine stanovništva zemlje, uključujući Pariz i nekoliko drugih regiona na severu i jugu.

Vlada je insistirala na tome da će novo jednomesečno zaključavanje biti ograničenije od prethodna dva, s otvorenim školama i neograničenim vremeno za vežbanje na otvorenom.

Predsednik Emanuel Makron je takođe danas insistirao da reč „zaključavanje“ nije prikladna za opisivanje vladine strategije.

Ipak, mere kojima se zabranjuje napuštanje pariske regije podstakle su mnoge da napuste Pariz i upute se u područja sa lakšim ograničenjima, poput Bretanje, jugozapadne obale Atlantika i Liona na jugoistoku.

Prema Nacionalnoj železnici, vozovi za te destinacije sada u potpunosti rezervisani nakon što su prethodnih petka imali 60-70 procenata popunjenosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)