ITALIJI PRETI NOVO TOTALNO ZAKLJUČAVANJE: Bolnice prepune, rekordne brojke zaraženih - a vakcinacija kasni

Tanjug

10. 03. 2021. u 13:43

U JEDNOM danu u Italiji od kovida je preminulo 376 ljudi, novozaraženih je više od 22.000, a u odelenjima intenzivne nege zabeleženo je rekordnih, novih 278 pacijenata u teškom stanju, i sada ih je ukupno 2.756, izveštava agencija Ansa.

ИТАЛИЈИ ПРЕТИ НОВО ТОТАЛНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ: Болнице препуне, рекордне бројке заражених - а вакцинација касни

Foto: Tanjug/AP

Naslovom "Ponovo Božić", aludirajući na tešku epidemiološku situaciju pred praznike u decembru, list "Il Manifesto" opisuje ozbiljnost sadašnjeg stanja.

Gradonacelnik Napulja Luiđi de Mađistris rekao je da su gradske bolnice prepune kovid-pacijenata.

Vladin naučno-tehnički komitet predlaže pooštravanje mera u svim delovima Italija, još se ne isključuje totalno zatvaranje, a premijer Mario Dragi pozvao je sve "da ne gube vreme i poštuju dogovorene mere".

- Ovo nije vreme za neslaganje - upozorava premijer.

Prema pisanju medija, raste i broj zaraženih od korona virusa i u zatvorima.

U protekloj sedmici broj zaraženih je porastao od 410 na 468.

Italijanski zatvori decenijama pate od prenatrpanosti i sada nije moguće održavati fizičku distancu, kao anti-kovid meru.

Prema novoj uredbi ministra za zdravstvo Roberta Speranca, zatvorenici i zatvorsko osoblje su svrstani u rizičnu kategoriju i kao takvi imaće prednost za vakcinisanje.

Međutim, problemi sa vakcinisanjem u Italiji se pogošavaju.

Najnovija vest je da je i američki proizvođač Džonson&Džonson objavio da neće biti u mogućnosti da isporuči Italiji dogovorenu količinu leka.

Već ranije i proizvodžači vakcina "Fajzer", "Moderna" i "Astrazeneka" su samostalno smanjili isporuku dogovorenih količina leka.

Zbog toga plan masovne imunizacije stanovništva u Italiji kasni više od mesec dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost