RUSKI ADMIRAL OTKRIO STRAŠNE INFORMACIJE: Narod ustao protiv Turaka, sprema se stravičan napad

Novosti online

08. 03. 2021. u 22:32

U SIRIJSKOM Idlibu ranjeno je 15 osoba kada su teroristi razbili protestnu akciju civila, izjavio je zamenik rukovodioca ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Karpov.

РУСКИ АДМИРАЛ ОТКРИО СТРАШНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Народ устао против Турака, спрема се стравичан напад

Foto: Printscreen

- U svetlu humanitarne krize na teritoriji koju kontrolišu Oružane snage Turske i dalje raste protestno raspoloženje lokalnog stanovništva protiv zločina ilegalnih oružanih formacija. U naselju Irhab provincije Idlib došlo je do sukoba meštana sa militantima koji su došli radi prinudnog regrutovanja u redove proturskih bandi - rekao je Karpov.

Prema njegovim rečima, militanti su u rejonu Šejh-Akil na zapadu naselja Bab razbili protest civila koji su zahtevali prekid okupacije, što je rezultiralo ranjavanjem 15 ljudi, a oko 10 je uhapšeno.

Centar je naveo da je u gradu Afrin provincije Alep održan miting na kojem je učestvovalo do 100 ljudi sa zahtevom da se meštanima vrate polja maslina koja su ranije zauzeli militanti proturskih banditskih formacija.

Istovremeno, kontraadmiral je upozorio da militanti planiraju da izvedu provokaciju u idlibskoj zoni deeskalacije kako bi okrivili sirijske vladine snage za korišćenje hemijskog oružja protiv civila.

- U ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana stigla je informacija da militanti terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam pripremaju provokaciju sa insceniranim hemijskim napadom u zoni deeskalacije Idlib - rekao je.

Karpov je precizirao da teroristi planiraju da insceniraju hemijski napad u specijalno izgrađenom kampu u naselju Kbana uz uključivanje stanovnika provincije u svojstvu žrtava i povređenih. Kako je rekao, plan terorista je da optuže vladine snage Sirije za korišćenje hemijskog oružja protiv civila.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)