RASTE POVERENJE U VAKCINACIJU: Dve trećine Britanaca spremno da primi cepivo

B.B.

05. 03. 2021. u 14:04

POVERENJE u vakcine protiv korona virusa poraslo je u devet od 14 zemalja, pokazuju rezulatati analize koje je uradio Institut za globalne zdravstvene inovacije pri Imperial koledžu u Londonu i kompanije "YouGov". Najveći skeptici su i dalje građani Francuske, Japana i Singapura, ali i među njima se povećava procenat onih koji bi primili cepivo.

РАСТЕ ПОВЕРЕЊЕ У ВАКЦИНАЦИЈУ: Две трећине Британаца спремно да прими цепиво

Foto AP

 I dok je u novembru, tek 25 odsto Francuza, 36 odsto Singapuraca i 39 odsto Japanaca bilo spremno na vakcinaciju, sada je taj procenat u Francuskoj 40, a u ostale dve zemlje 48 odsto.

Prema istraživanju koje je rađeno, od 8. do 21. februara, najspremniji za imunizaciju su Britanci. Dve trećine njih se izjasnilo da bi primili vakcinu, ako im bude ponuđena u narednih sedam dana. To predstavlja porast u odnosu na novembar, kada je takvu spremnost pokazalo 55 odsto anketiranih. Strah od nuspojava nakon vakcinisanja smanjen je u većini zemalja.
Istraživanje je obuhvatilo više od 13.500 građana u Australiji, Velikoj Britaniji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, NJemačkoj, Izraelu, Italiji, Japanu, Holandiji, Norveškoj, Singapuru, Južnoj Koreji, Španiji i Švedskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)