ISTINA O POSLEDNJEM TRAMPOVOM DANU U BELOJ KUĆI: Evo kako je osoblje ispratilo bivšeg predsednika Amerike

Novosti online

03. 03. 2021. u 22:48

DVADESETI januar 2021. zauvek će biti upamćen kao dan kršenja političkih tradicija, nakon što je Donald Tramp nije odbio da prisustvuje inauguraciji njegovog naslednika, predsednika Džoa Bajdena.

ИСТИНА О ПОСЛЕДЊЕМ ТРАМПОВОМ ДАНУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Ево како је особље испратило бившег председника Америке

Foto: EPA

Umesto toga, Tramp je u 8:13 ujutro napustio Belu kuću sa suprugom Melanijom Tramp u helikopteru "Marin 1" koji ih je odveo u bazu Endruz. Ono što se posle dešavalo sa Trampom je dobro dokumentovano. Šta se dogodilo u satima pre nego što je otišao, malo manje.

Za razliku od Obaminog odlaska četiri godine pre toga, Trampov odlazak bio je smireniji. Osoblje Bele kuće kaže da su se, pre nego što su Donald i Melanija Tramp izašli, okupili u hodniku u prizemlju kako bi učestvovali u neformalnoj ceremoniji na kojoj su odlazeći predsednik i prva dama rekli nekoliko reči zahvalnosti. Tada je šef osoblja Timoti Harlet dao paru zastave koje su se vijorile nad Belom kućom tokom mandata. Bilo je, rekao je jedan službenik Bele kuće za Njujorker, poslednji put da je neko video Harleta, jer je pre 11 časova otpušten - i još uvek nije jasno odakle je direktiva došla.

Harlet je "bio vrlo snažan vođa, i pošto ga nije bilo tog važnog dana bili smo potreseni", rekao je jedan službenik.

Odlazak Timotija Harleta nije prošao nezapaženo, jer kada su novi predsednik i prva  dama put krenuli da uđu u Belu kuću, vrata se nisu odmah otvorila. Njujork Tajms je primetio da je Harletu u 11:30 na dan inauguracije rečeno da je otpušten - ali ko ga je otpustio i dalje ostaje nejasno.

Ali ono što se dogodilo nakon toga oduševilo je osoblje Bele kuće. Naime, novi predsednik je napravio presedan i pozdravio osoblje, koje je retko kada bilo prvo na listi osoba koje novi predsednik pozdravlja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja