RUSI RAZNELI DŽIHADISTIČKE TUNELE: Pogledajte kako je izgledala ogromna mreža podzemnih skrovišta na jugu Idliba (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2021. u 18:58

RUSKI vojnici u Siriji su na jugu provincije Idlib uništili mrežu podzemnih tunela koje su koristili džihadisti.

РУСИ РАЗНЕЛИ ЏИХАДИСТИЧКЕ ТУНЕЛЕ: Погледајте како је изгледала огромна мрежа подземних скровишта на југу Идлиба (ВИДЕО)

Foto: EPA/Printscreen

Kanal informisanja Ministarstva odbrane Ruske Federacije TV Zvezda je objavila da su tuneli napravljeni još 2015. godine, i da je njen centar bila velika podzemna bolnica. 

Nju su džihadisti koristili do 2019. godine. "Plafon" ove bolnice su stene debljine nekoliko desetina metara, što je štitilo objekat od artiljerijskih i vazdušnih udara.

Ovu podzemnu mrežu je zauzela sirijska vojska uz podršku ruskih aviona, a militanti su tokom povlačenja sa sobom odneli svu medicinsku opremu.

Svi aparati i lekovi su bili moderni i strane proizvodnje.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama