AMERIKANCI IZABRALI: Su-35 jedan od najlepših modernih lovaca

Novosti online

02. 03. 2021. u 09:23

АМЕРИКАНЦИ ИЗАБРАЛИ: Су-35 један од најлепших модерних ловаца

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

RUSKI borbeni avion Su-35 četvrte generacije jedan je od najlepših modernih lovaca na svetu, ocenili su čitaoci američkog izdanja „Difens blog“.

Ruski lovac zauzeo je visoko drugo mesto na listi (14 odsto glasova), a prema mišljenju učesnika ankete, ispred njega je samo američki lovac pete generacije F-22 „Raptor“ (40 odsto).

Na trećem mestu je francuski „Rafal“, iza njega američki F-15 „Igl“ a na petom evropski „Tajfun“.

Čitaocima su za glasanje bili predloženi i američki lovac F-15 „Lajtning“, F/A-18 E „Super hornet“, ruski Su-57 i kineski J-20.

Foto: Depositphotos/Ilustracija

Prethodno se i „Nešenel interest“ pohvalno izrazio o ovom ruskom avionu, nazvavši ga „univerzalnom borbenom pticom“. Posebno je istaknuto da Su-35 može da deluje samostalno, u grupi sa drugim lovcima ili u sastavu borbene grupe kojom se upravlja iz komandnog centra na zemlji, u vazduhu ili na brodu.

Podsetimo, Su-35 je višenamenski lovac četvrte generacije, jedan je od osnovnih aviona ruske avijacije.

Kao glavne prednosti ruske letelice ističe se manevarsku sposobnost koja je bolja od tehnika izbegavanja gotovo svih postojećih lovaca četvrte generacije.

Su-35 je naoružan 30-milimetarskim topom GŠ-30-1 sa 150 granata i može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, dok novi američki F-22 ima samo sedam nosača za postavljanje oružja.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)