NASTAVAK STALNE AGRESIJE AMERIKE: Teheran se oglasio posle Bajdenovog krvavog napada

Novosti online

26. 02. 2021. u 22:04

TEHERAN smatra napad SAD-a na Siriju agresijom i kršenjem međunarodnog prava, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana Said Hatibzade.

НАСТАВАК СТАЛНЕ АГРЕСИЈЕ АМЕРИКЕ: Техеран се огласио после Бајденовог крвавог напада

P.Milošević

- Portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana oštro je osudio ilegalni i agresivni napad američkih snaga na istoku Sirije i smatra ga kršenjem međunarodnog prava - navodi se u izjavi Ministarstva.

Kako je naveo Hatibzade, SAD-e su nanele udar Siriji 'kao nastavak stalne agresije' Izraela. Takođe je naglasio, da se „američke baze na nezakonitoj osnovi nalaze na teritoriji Sirije, u kojima Amerikanci obučavaju teroriste“.

Prema rečima diplomate, napad SAD-e na objekte u Siriji je kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje i dovešće do većeg broja sukoba i destabilizacije situacije u regionu.

Ranije je Pentagon saopštio, da je Amerika izvela napad na nekoliko objekata na sirijsko-iranskoj granici, koje su koristile proiranske grupe.

Prema podacima Pentagona, uništeno je nekoliko objekata šiitskih grupa. Pentagon navodi da je ovaj potez odgovor na nedavne napade na američke i koalicione snage u Iraku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ja sam

26.02.2021. 23:48

Иран је пљувао Трампа након његовог збацивања. Иран ће правити Трампа од блата.