MOŽE DA PRUŽI REZULTATE ZA 10 MINUTA: Francuski naučnici razvili novi test za koronu

Tanjug

23. 02. 2021. u 15:13

FRANCUSKI istraživači koriste sitne čestice antitela, izvučene iz porodica životinja koje uključuju kamile i lame, kako bi proizveli test za koji tvrde da može brže i tačnije od postojećih metoda da otkrije da li pacijenti imaju kovid-19.

МОЖЕ ДА ПРУЖИ РЕЗУЛТАТЕ ЗА 10 МИНУТА: Француски научници развили нови тест за корону

Foto: Depositphoto

Test prototipa, nazvan KorDial-1, nije odobren za upotrebu, ali početna ispitivanja na 300 uzoraka pokazala su tačnost od 90 procenata u poredenju sa testom lancane reakcije polimeraze (PCR), najpouzdanije najčešće korišćene metode za otkrivanje kovid-19, preneo je Rojters.

Test može da pruži rezultate u roku od 10 minuta i može da se koristiti van laboratorije, naveo je tim koji ga je proizveo, dok PCR testiranje obično traje satima u laboratorijskim uslovima.

Postoje i drugi brzi i prenosivi dostupni testovi za kovid-19, ali naučnici sumnjaju u njihovu pouzdanost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo