UHAPŠEN OPOZICIONI LIDER U GRUZIJI: Nije platio kaznu za podsticanje nasilja na protestima

Tanjug

23. 02. 2021. u 10:28

POLICIJA u Gruziji uhapsila je danas predsednika opozicione stranke Jedinstveni nacionalni pokret Niku Melijua, saopštila je gruzijska televizija, a prenosi TAS S.

УХАПШЕН ОПОЗИЦИОНИ ЛИДЕР У ГРУЗИЈИ: Није платио казну за подстицање насиља на протестима

Foto: EPA

Agencija navodi da je nalog za hapšenje gruzijskog opozicionara izdao prošle nedelje sud u Tbilisiju zbog neplaćanja kaucije u iznosu od preko 12.000 dolara u slučaju u kojem se Melija tereti za podsticanje nasilja na uličnim protestima u junu 2019. godine.

TAS S prenosi da se Melija zajedno sa svojim pristalicama zabarikadirao u partijskim prostorijama u Tbilisiju, a stotine policajaca upotrebili su suzavac tokom akcije protiv njegovih pristalica i vođa svih opozicionih stranaka koji su okupljeni ispred zgrade te stranke od prošle srede, dok je desetine pristalica opozicije takođe danas privedeno uz Melijua.

Gradski sud u Tbilisiju naredio je 17. februara Melijino hapšenje zbog neplaćanja kaucije u slučaju izazivanja nereda, a odluka suda izazvala je političku krizu u zemlji pošto je gruzijski premijer Giorgi Gakarija podneo ostavku dan kasnije zbog neslaganja u vladajućoj partiji oko naloga za hapšenje gruzijskog opozicionara, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama