KOMBINOVANJE DVE VAKCINE? Rusi ispituju primenu Sputnjika Ve i Astrazeneke

Tanjug

20. 02. 2021. u 13:02

RUSKI institut Gamaleja koji je razvio vakcinu protiv Kovid 19 „Sputnjik V“ potvrdio je u objavi na Tviteru početak kliničkih ispitivanja kombinovane primene svoje i vakcine AstraZeneka, prenosi TAS S.

КОМБИНОВАЊЕ ДВЕ ВАКЦИНЕ? Руси испитују примену Спутњика Ве и Астразенеке

Foto AP

"Korišćenje vakcine Sputnjik V kao druge doze za AstraZeneka vakcinu eliminiše potrebu da se na nju čeka 3 meseca. Klinička ispitivanja ovakvog pristupa vec? su započela", piše u objavi na tviter nalogu „Sputnjik V“, navodi agencija.

Generalni direktor Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kirill Dmitriev ranije je saopštio da će klinička ispitivanja kombinacije ruskog „Sputnjika V“ i vakcine AstraZeneka početi u Azerbejdžanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a kasnije i u Saudijskoj Arabiji, dok se prvi izveštaji očekuju najkasnije u martu ili aprilu, prenosi TAS S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!