„VELIKA RUSIJA“: Donbas želi da bude sa Rusijom

Novosti online

14. 02. 2021. u 21:14

STANOVNICI Donbasa žele da uvek budu zajedno sa Rusijom, izjavio je lider samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin u intervjuu radiju "Govori Moskva".

„ВЕЛИКА РУСИЈА“: Донбас жели да буде са Русијом

Foto: Tanjug/AP

„Mi nikad nismo imali razloga da mislimo da bi nas Rusija mogla ostaviti same sa poteškoćama i problemima“, prokomentarisao je Pušilin reči predsednika Vladimira Putina da bez obzira na sve, Moskva neće ostaviti Donbas.

Lider DNR je rekao da se u republici uvek osećala podrška Rusije i izrazio spremnost da se bore za zajedničke vrednosti.

„Stav naših građana smo formulisali u ideološkoj doktrini čije ime je „Ruski Donbas“ – što nije slučajno“, dodao je on, naglasivši da je region uvek bio ruski, i istorijski i mentalno.

Kako je naglasio Pušilin, događaji iz 2014. godine i poslednjih godina su određivali vektor razvoja republike.

„Mi treba da budemo sa Rusijom“, izjavio je političar.

Pušilin se založio sa jaču saradnju sa Moskvom i nazvao Donbas delom „Velike Rusije“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mišo Peć

14.02.2021. 21:44

Mišljenjasam da će odvajanje Donbasa od Rusije zdušno podržati Evropska Unija i Amerika jer su oni svedoci brutalnih napada i represije Ukrajinske vojske na nedužne gradjane Donbasa.Zašto bi Donbas kod ovih svetskih "demokrata" bilo drugačije tretirano od Kosova i Metohije koje oni uporno pokušavaju da odvoje odnosno odcepe od države Srbije i omogućeim nezavisnost.

Gio

22.02.2021. 19:38

@Mišo Peć - Odvajanje Donbasa od rusije? Donbas i Lugansk su u Ukrajini trenutno, tj. Oni su proglasili nezavisnost. Za očekivati je da Donbas zatraži ujedinjenje sa rusima, jer mnogo rusa živi tu, procentualno none baš kao na Krimu gde ih je 90%,ali jako ih je puno pa će svojo svome tj. kući svojoj. A i lakše će preživeti ovaj sukob sa ukrajinskom vojskom. Tj bez rusije jako teško da će uspeti jer ima ameri i turci, francuzi itd šalju oružije.

Srđan

15.02.2021. 08:55

Velika Rusija ? To je pleonazam. A taj Donbas, i Krim, to je u redu, ali cela Ukrajina je Malorusija. To je sve jedan isti narod - Rusi (Velikorusi), Belorusi i Ukrajinci (Malorusi).