ZAVRŠENA ISPITIVANJA: Nastavljeni radovi na Severnom toku 2, preostalo još 148 km trase

Tanjug

07. 02. 2021. u 00:18

Brod za polaganje cevi "Fortuna" nakon završenih pomorskih ispitivanja, nastavlja rad na Severnom toku 2 kod Danske na preostalih 148 kilometara trase, saopštio je danas operator projekta Severni tok 2.

ЗАВРШЕНА ИСПИТИВАЊА: Настављени радови на Северном току 2, преостало још 148 км трасе

Foto RIA

- Brod za polaganje cevi 'Fortuna', koji je nastavio rad na izgradnji gasovoda Severni tok 2, uspešno je obavio ispitivanja 24. januara i danas je počeo polaganje cevi u danskim vodama - navodi se u saopštenju.

Operator projekta Severni tok 2 saopštio je da se radovi odvijaju u skladu sa dobijenim dozvolama, a nadležno pomorsko telo Danske saopštilo je da će brodu "Fortuna" asistirati danski brod "Baltik Eksplorer", prenosi TAS S.

Severni tok 2 je međunarodni projekat izgradnje gasovoda dužine oko 1.200 kilometara, kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, koji će ići dnom Baltičkog mora od Rusije do Nemačke.

Izgradnja gasovoda je suspendovana 2019. godine zbog mogućih sankcija SAD Rusiji, a nastavljena u decembru 2020. godine i do sada je postavljeno više od 2.300 kilometara od ukupno 2.400 kilometara cevi, tj. 94 odsto.

Preostalo je da se postavi još 120 kilometara cevi u danskim vodama i 28 kilometara u vodama Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a