KINA ZABRANILA MOBILNE TELEFONE U SVIM ŠKOLAMA: Dosta igrica i surfovanja internetom, deca moraju da uče!

Novosti online

02. 02. 2021. u 14:15

КИНА ЗАБРАНИЛА МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНЕ У СВИМ ШКОЛАМА: Доста игрица и сурфовања интернетом, деца морају да уче!

Foto: AP

UČENICIMA osnovnih i srednjih škola širom Kine više nije dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu ukoliko nemaju stvarne potrebe i ukoliko njihovi roditelji ne podnesu pismeni zahtev, navodi se u novoj odluci objavljenoj na sajtu Ministarstva obrazovanja Kine.

U slučaju da postoje pisane prijave rositelja, naglašava se da učenici koji donesu mobilne telefone u školu moraju iste da predaju nadležnima u svojim školama, umesto da ih nose sa sobom u učionicu.

U skladu s tim, škole će biti nadležne da sprovedu ceo postupak i da odluče gde i kako će se čuvati telefoni, kao i ko će brinuti o njima. 

Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranja video igara.

Kako bi se olakšala komunikacija između učenika i njihovih roditelja, uredbom resornog ministarstva se predlaže postavljanje javnih telefona u škole, kao i traženje drugih inovativnih rešenja.

Pored toga, nastavnici više ne smeju da zadaju domaće zadatke putem mobilnih telefona niti da traže od učenika da završe domaće zadatke na mobilnim telefonima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)