FORD UDRUŽUJE SNAGE S GUGLOM: Nudiće klaud data usluge

Tanjug

01. 02. 2021. u 20:13 >> 20:11

KOMPANIJA Ford Motor će koristiti softver, veštačku inteligenciju (AI) i računarstvo u oblaku koje nudi Gugl za razvoj novih usluga za potrošače i modernizaciju internog poslovanja, saopštile su ove dve kompanije danas.

ФОРД УДРУЖУЈЕ СНАГЕ С ГУГЛОМ: Нудиће клауд дата услуге

Foto: Tanjug/AP

U okviru šestogodišnjeg sporazuma o partnerstvu, proizvođač automobila sa sedištem u Dirbornu, u državi Mičigen, ugrađivanje android operativni sistem američkog tehnološkog giganta u svoja vozila "Ford" i "Linkoln" počev od 2023, izveštava Rojters.

Ford će svojim kupcima nuditi inkorporirane Guglove aplikacije, uključujući mapu i glasovnui tehnologiju te kompanije. Primeniće takođe Guglovu AI tehnologiju kako bi poboljšao efikasnost u razvoju vozila, lanca snabdevanja i proizvodnih operacija, dodale su dve kompanije.

Ford i Gugl će takođe formirati grupu, Tim Apšift, koja će se baviti istraživanjem upotrebe podataka za razvoj novih modela maloprodaje, kreiranjem novih ponuda za buduće vlasnike vozila i drugim uslugama za Fordove kupce.

Podaci o Fordovim kupcima neće biti predati Guglu ili Guglovim oglašivačima, rekao je Fordov potpredsednik za strategiju Dejvid Mekleland na telekonferenciji za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju