STANJE JE ALARMANTNO: U Lisabonu bolnice pretrpane obolelima, preti opasnost da ostanu bez kiseonika!

srna

28. 01. 2021. u 00:39

POSTOJI rizik da će bolnice u Lisabonu koje su pretrpane pacijentima obolelim od kovida 19 ostati bez kiseonika, rekao je danas predstavajući Asocijacije lekara Migel Gimaraeš.

СТАЊЕ ЈЕ АЛАРМАНТНО: У Лисабону болнице претрпане оболелима, прети опасност да остану без кисеоника!

AP photo

Portugalija se suočava sa rastom broja zaraženih nakon Božića i bolnice koriste dve trećine kreveta na odeljenjima intenzivne njege za pacijente obolele od kovida 19 dok su i vojne bolnice preuredile kantine u bolnička odeljenja.

U Portugaliji je do sada virusom korona zaraženo 668.951 osoba, umrlo je 11.305. U protekla 24 časa umrlo je rekordnih 293 ljudi.

Iz lisabonske bolnice "Fernando Fonseka" premeštena su 53 pacijenta zbog nedostatka kiseonika.

Prema rečima zvaničnika iz lisabonske bolnice Ruija Santoša, još 32 pacijenta će danas biti prebačena u tri druge bolnice, od kojih su dve u Lisabonu, a jedna u Portimau.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da dve zemlje vrše procene da li Nemačka treba da pošalje pomoć, ali da do sada nisu dobili zvaničan zahtev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi