IGRALA "IGRU GUŠENJA": Ovo je devojčica iz Italije koja je stradala zbog igre na TikToku

Novosti online

27. 01. 2021. u 15:16

DESETOGODIŠNjA devojčica u Italiji, Antonela Sicomero, preminula je zbog opasne igre "blackout challenge" prošle nedelje. Slična nesreća dogodila se u ponedeljak devetogodišnjem dečaku na Trinidadu, a sumnja se da je dečak (10) iz Beograda, takođe, preminuo zbog ove opasne igre na TikToku.

ИГРАЛА ИГРУ ГУШЕЊА: Ово је девојчица из Италије која је страдала због игре на ТикТоку

Foto: Facebook

Antonelu je mrtvu pronašla njena četvorogodišnja sestra na podu kupatila porodične kuće koja se nalazi u Palermu na Siciliji.

U ovom sumanutom izazovu korisnici Tik - Toka izazivaju jedni druge da guše sami sebe sve dok ne ostanu bez svesti. Taj izazov postoji još od ranije i javljao se pod različitm imenima kao "Izazov onsvešćivanja" ("Passout Challenge"), "Igra davljenja" ("The Game of Choking") ili "Brzinsko sanjanje" ("Speed Dreaming"), a u poslednje vreme je postao prilično popularan na TikToku. Čim se pojavio, medicinski stručnjaci su upozorili da takvo uskraćivanje vazduha samome sebi može da dovede do onesvešćivanja i oštećivanja mozga, kao i da može da dovede do smrtnog ishoda.

- Antonela je igrala igru gušenja. Moja čerka je umrla zbog ekstremne igre na Tik toku. Kako to da prihvatim?! - rekao je za lokalne medije otac devojčice.

Nakon ovog smrtnog slučaja italijanske vlasti naložile su video aplikaciji TikTok da blokira sve korisnike te zemlje čija starost ne može da se verifikuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi