SENAT POTVRDIO: Lojd Ostin je prvi Afroamerikanac na čelu Pentagona

Tanjug

22. 01. 2021. u 18:20

SENAT SAD danas je potvrdio imenovanje penzionisanog generala Lojda Ostina za novog sekretara za odbranu, javlja Glas Amerike.

СЕНАТ ПОТВРДИО: Лојд Остин је први Афроамериканац на челу Пентагона

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint

Ostinova kandidatura potvrđena je sa 93 glasa "za", a dva protiv. Ostin je prvi Afroamerikanac na tom položaju.

Ostin je prethodno rekao da bi mu prioritet bio uklanjanje ekstremizma i ilegalnog ponašanja u vojsci tokom pretersa za potvrdu svoje kandidature u utorak.

- Posao Sekretarijata za odbranu je da zaštiti Ameriku od naših neprijatelja, ali to ne možemo da učnimo ako neki od tih neprijatelja stoje u našim redovima- rekao je.

- Ovom (ekstremizmu) nije mesto u Vojsci Sjedinjenih Američkih Država- dodao je Ostin, opisujući to kao deo šire bitke.

- Snažno ću se boriti da eliminišem seksualne napade i da oslobodim naše redove rasista i ekstremista i da stvorim klimu u kojoj svi sposobni i spremni imaju priliku da služe- rekao je Ostin.

Pojedini ključni članovi tima predsednika SAD Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost, preuzeli su funkcije u četvrtak, dok su Bela kuća i najviši zakonodavci insistirali na brzoj potvrdi više kandidata koji će pomoći u rešavanju rastućih međunarodnih izazova, piše Glas Amerike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva