PUTIN I KADIROV NADGLEDALI SPECIJALNU OPERACIJU: Likvidiran vođa terorista u Čečeniji, veliki dan za Rusiju

Novosti online

20. 01. 2021. u 13:21

ПУТИН И КАДИРОВ НАДГЛЕДАЛИ СПЕЦИЈАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ: Ликвидиран вођа терориста у Чеченији, велики дан за Русију

Foto: EPA/Depositphotos

ČIDER Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da na teritoriji republike likvidirano kriminalno podzemlje. Na uspešno sprovedenoj operaciji čestitao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- S kriminalnim podzemljem u Čečeniji je gotovo! Pripadnici specijalne policije izveli su uspešnu operaciju u periferiji naselja Katar-jurt i likvidirali bandu Aslana Bjutukajeva - napisao je Kadirov na Telegramu.

Kako je naveo, operacija je osmišljena odavno i on lično je u tome učestvovao.

Dodao je i da je ta grupa kriminalaca dva puta uspela da izbegne da se suoči sa snagama bezbednosti, ali ne i treći put.

Za vreme operacije likvidirano je šest pripadnika grupe, a trojica, uključujući vođu, su identifikovani. Svi su bili na saveznoj poternici.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, prema rečima Kadirova, od početka bio u toku sa operacijom, lično je unosio neke korekcije. On je naložio da se operacija sprovede na najvišem mogućem nivou kako ne bi bilo gubitaka među snagama bezbednosti. Učesnici operacije će biti nagrađeni.

Posle operacije Putin je, prema navodima iz Kremlja, pozvao Kadirova i čestitao.

Bjutukajev se slovio za vođu kriminalnog podzemlja posle ubistva Doku Umarova.

Pored toga, on je bio jedan od organizatora terorističkog napada na aerodromu Domodedovo  2011. godine, a 2015. godine se u ime čitavog islamističkog podzemlja Čečenije zakleo na vernost lideru Daeša Al Bagdadiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)