TRAMP PROBIO BLOKADU NA TVITERU: Poslao moćnu poruku naciji u možda poslednjem obraćanju iz Ovalnog kabineta! (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2021. u 18:31

AMERIČKI predsednik Donald Tramp obratio se javnosti prvi put nakon što ga je Predstavnički dom Kongresa opozvao.

ТРАМП ПРОБИО БЛОКАДУ НА ТВИТЕРУ: Послао моћну поруку нацији у можда последњем обраћању из Овалног кабинета! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ipak, Tramp se u petominutnom govoru niti jednom nije osvrnuo na opoziv koji je u sredu izglasan u Predstavničkom domu, već je pričao o prošlonedeljnim neredima u Vašingtonu.

U obraćanju, Tramp kaže kako osuđuje opsadu Kapitola, ali nije preuzeo nikakvu odgovornost za upad njegovih pristalica u zgradu Kongresa. Izjavio je i kako nijedan njegov istinski pristalica nikad ne bi podržao političko nasilje.

- Nasilje je suprotno svemu u što verujem i za šta se zalaže naš pokret. Nijedan moj istinski pristalica nikad ne bi podržao političko nasilje. Nijedan moj istinski pristalica ne bi mogao nepoštovati primenu zakona ili našu veliku američku zastavu. Nijedan moj istinski pristalica nikada nije mogao pretiti ili uznemiravati svoje kolege Amerikance. Ako učinite bilo koju od ovih stvari, ne podržavate naš pokret, već ga napadate. I napadate našu zemlju. Ne možemo to tolerisati - rekao je Tramp o onima koji su prošle srede upali u Kapitol.

- Svojim postupcima se možemo izdignuti iznad zlobe i pronaći zajednički jezik i svrhu - poručio je Tramp.

Iako mu je zabranjen pristup Tviteru, Tramp je video obraćanja ipak uspeo objaviti na toj društvenoj mreži i to na profilu Bele kuće. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSI NADIRU: Ukrajina užurbano gradi novu liniju odbrane