SLOŽENI ZAHVAT NA NEBU IZNAD URALA: Pogledajte kako izgleda dosipanje goriva pri brzini od 700 kilometara na sat (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 01. 2021. u 18:55

POSADE aviona operativno-taktičke avijacije Centralnog vojnog okruga su na nebu iznad Urala uspešno izvele jedan od najsloženijih vrsta letačke obuke – dolivanje goriva u vazduhu tokom dana i noći, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

СЛОЖЕНИ ЗАХВАТ НА НЕБУ ИЗНАД УРАЛА: Погледајте како изгледа досипање горива при брзини од 700 километара на сат (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Tokom izvođenja misija, nadzvučni lovci-presretači MiG-31BM, lovci-bombarderi Su-34 i izviđački avioni Su-24MR su na visini oko 4.500 metara i pri brzini do 700 kilometara na čas uvežbavali približavanje početnom položaju i postepeno približavanje tankeru Il-78, zatim su se spojili sa njim, pa obavili dosipanje goriva.

Istovremeno dolivanje iz tankera izvela su dva aviona. Rastojanje između njih je bilo oko 20 metara.

Ukupno je izvedeno oko 30 poletanja tokom letačke smene. U letovima je učestvovalo oko 20 aviona i 300 vojnika letačkog i inženjersko-tehničkog sastava.

Inače, dosipanje goriva u vazduhu smatra se jednim od najsloženijih elemenata letačke obuke. Neophodno je kako bi se uvećao domet borbene primene avijacije bez dodatnog sletanja na aerodrome.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽIVOT ENCA FERARIJA: Iz svile u siromaštvo do svetske slave