NOVI PROBLEMI ZA TRAMPOVE PRISTALICE: Epl zapretio da će ukloniti društvenu mrežu Parler

Tanjug

09. 01. 2021. u 10:03

KOMPANIJA Epl je zapretila da će ukloniti društvenu mrežu Parler iz svog App Storea ako ona ubrzo ne izmeni svoju politiku o ublažavanju sadržaja.

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА ТРАМПОВЕ ПРИСТАЛИЦЕ: Епл запретио да ће уклонити друштвену мрежу Парлер

Foto: Tanjug/AP

Parler je društvena mreža na koju su prešli mnogi koji podržavaju američkog predsednika Donalda Trumpa nakon što su im suspendovani profili na ostalim društvenim mrežama poput Tvitera u sklopu politika ublažavanja sadržaja, rekao je izvršni direktor Parlera DŽon Matze, prenosi Rojters.

U pismu koje je tim za pregled sadržaja Eplovog App Storea uputio Parleru, navode se primeri u kojima se ta društvena mreža koristila za planiranje odlazaka u Vašington demonstranata s oružjem nakon što je izvršen upad u zgradu američkog Kongresa.

U neredima je bilo pet poginulih, među kojima i jedan pripadnik policije.

- Čini se i da se da mreža Parler nastavlja da se koristi za planiranje i organizaciju daljih nezakonitih i opasnih aktivnosti. Društvene mreže se ne smeju koristiti za koordinisanje pobune, nasilja i odmetništva - stoji u Eplovom pismu upućenom Parleru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

09.01.2021. 13:21

Došli je dotle, da moraš da imaš svoju, privatnu mrežu, kako bi mogao da kažeš bilo šta što se ne sviđa ,,DEMONKRATAMA,,. Strašno, šta je demokratija doživela !!!