OVO JE POLICAJAC UBIJEN U VAŠINGTONU: I on je bio za Trampa! (FOTO)

Novosti online

08. 01. 2021. u 13:58

AMERIČKI policajac Kapitol policije u Vašingtonu i vojni veteran koji je podržavao Trampa, Brajan Siknik (42), umro je od povreda zadobijenih tokom protesta u zgradi Kapitola, 6. januara 2021.

ОВО ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ УБИЈЕН У ВАШИНГТОНУ: И он је био за Трампа! (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Naime, razlog protesta bilo je nezadovoljstvo Trampovih sledbenika i trenutnom situacijom u Sjedinjenim Američkim Državama povodom novoizabranog predsednika. 

Obračun između policije i pobunjenika koji je potresao Ameriku odigrao se u kongresnoj zgradi Kapitola, odnosno mesta okupljanja Kogresa SAD. 

Kako se navodi u saopštenju policije Kapitola, Siknik je povređen dok se "fizički obračunavao" sa demonstrantima. Udaren je u glavu bocom za gašenje požara, i podlegao povredama u bolnici.

Uzrok njegove smrti, međutim, nije u potpunosti razjašnjen. Brojne spekulacije se vrte oko ovog pitanja, a zvanična saopštenja puna su nepodudaranja. Prema izveštajima Ef-Bi-Aj, Siknikovo stradanje se rangira kao moguće federalno ubistvo.

Tome doprinose činjenice Siknikove pubunjeničke prošlosti: ovaj policajac je već 15 godina veteran američke vojske, i u par navrata je bio na frontu Bliskog istoka i to za vreme Sadama Huseina. Beleži se njegovo nezadovoljstvo američkim sistemom koji se tiče isplate veteranima koji su pozvani na ponovno služenje, kao i problematika Bušove administracije.

Siknik je otvoreno iskazivao nedovoljstvo vladom Amerike, te je na svojim društvenim mrežama neretko kačio patriotske izlive i izjave, koje su dominirale upravo zbog njegovog visokog statusa.

Iako se tvrdi da je njegova smrt, januara 7. samo posledica obračuna i nemili incident, nadležni će nastaviti da se bave ovim slučajem, kao i slučajem ubijene veteranke Babit, koju je usmrtio policajac Kapitola nakon što je usla kroz prozor u zgradu. Određeni istražitelji pokušavaju da povežu ova dva smrtna slučaja, s obzirom da se, svakako, radi o Trampovim sledbenicima.

(Heavy.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)