PREKO 20 HILJADA ZARAŽENIH, VIŠE OD 800 PREMINULIH: Korona ponovo hvata zalet u Francuskoj

ČAK 20.489 ljudi inficirali su se kovidom 19 u utorak u Francuskoj. Preminulo je još 867 ljudi, od kojih 345 u bolnicama za jedan dan, a ostatak u domovima za stare od petka do utorka.

ПРЕКО 20 ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ, ВИШЕ ОД 800 ПРЕМИНУЛИХ: Корона поново хвата залет у Француској

Foto AP

Istovremeno, nastavio je da raste procenat pozitivno testiranih, koji sada iznosi 5,4 odsto. To su dosta sigurni znaci da epidemija ponovo dobija zamah.

Na reanimaciji je 41 osoba manje i sada na intezivnoj nezi ima 2.625 pacijenata. Smanjio se, za 91, i broj osoba na bolničkom lečenju, kojih trenutno ukupno ima 24.904.

Istovremeno, konačno se u Francuskoj protiv korone vakcinisao neko od onih kojih odlučuju. Lični primer je na ovaj način dao profesor Alen Fišer, rukovodilac kampanje vakcinisanja.

On je tu vest saopštio preko tvitera. Rečeno je i da je to mogao da učini, jer pripada grupi lekara starijih od 50 godina. Političari iz državnog vrha i dalje se ne vakcinišu, uz objašnjenje da ne žele da idu preko reda, iako ih mnogi zbog toga kritikuju, smatrajući da bi svojim primerom podstakli građane da to i sami učine, u zemlji u kojoj je to, prema sopstvenim izjavama, spremno da učini manje od pola nacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!