RUSKA VOJSKA NIJE ODMARALA: Ispraćeno više od 4.000 letelica u blizini granica Rusije

Novosti onlajn

01. 01. 2021. u 12:10

TOKOM protekle godine ruska vojska je otkrila i ispratila oko 2.900 borbenih i otprilike 1.100 izviđačkih letelica koje su se približavale ruskim granicama, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

РУСКА ВОЈСКА НИЈЕ ОДМАРАЛА: Испраћено више од 4.000 летелица у близини граница Русије

Foto: Printscreen

Radio-tehničke trupe Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su za godinu dana identifikovale više od milion stranih letelica. Ističe se da više od 6.000 vojnika radio-tehničkih snaga svakodnevno se nalazi na dežurstvu. Pored toga, oni učestvuju u proverama dežurnih snaga protivvazdušne odbrane.

- Uprkos ograničenjima povezanim sa pandemijom virusa korona, radio-tehničke snage su 2020. godine realizovale više od 100 taktičkih vojnih vežbi i specijalnih taktičkih obuka sa radio-tehničkim jedinicama i jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Otprilike trećina tih vojnih vežbi održana je na državnim poligonima Ašuluk u Astrahanskoj oblasti, Telemba u Burjatiji i Pemboj u Republici Komi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom