DŽIHADISTIČKI JURIŠ SAMO ŠTO NIJE POČEO: Za Kurde postoji samo jedna opcija - evo šta su rekli Rusi

Novosti online/Đ. M.

20. 12. 2020. u 15:08

PROTURSKI džihadisti su sinoć nastavili da izvode artiljerijske napade na gradić Ain Isa u provinciji Raka, koji će po svoj prilici biti mesto ključne bitke između sunitskih ekstremista i Kurda.

ЏИХАДИСТИЧКИ ЈУРИШ САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕО: За Курде постоји само једна опција - ево шта су рекли Руси

Foto: Printscreen

Prema lokalnim izvorima koje prenosi libanski portal Al Masdar, džihadisti su raketama zasuli i sela Al-Mušarifa i Al-Džaba.

Iako kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) još uvek nisu odgovorile na kršenje sporazuma o prekidu vatre iz oktobra 2019. godine, čini se da više nemaju izbora, pošto se proturski džihadisti pripremaju za veliku operaciju i napad na Ain Isu.

Lokalni aktivisti su izvestili da su primećena džihadistička pojačanja koja su konvojima pristigla u tu oblast, i koji su se odmah uputili ka liniji fronta.

Izvori iz Sirijske arapske armije rekli su za Al Masdar da je ruska vojna policija svesna da džihadisti krše sporazum o prekidu vatre, ali i da Turci sigurno neće odustati od pokretanja napada na Kurde i njihovog izbacivanja i/ili uništenja u Ain Isi.

Sirijska arapska armija ima mali broj jedinica u Ain Isi, i sve češće se pominje mogućnost da će Kurdi sklopiti sporazum sa Damaskom.

Time bi velika pojačanja sirijske vojske počela da stižu na severozapad provincije Raka i spasla Kurde čija je pozicija sve gora iz dana u dan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!