OD SAN MARINA DO MONTE KARLA: Opasna iskušenja Italijane čekaju za praznike

Milica OSTOJIĆ, specijalno za "Večernje novosti" - RIM

18. 12. 2020. u 18:56

ОД САН МАРИНА ДО МОНТЕ КАРЛА: Опасна искушења Италијане чекају за празнике

Foto: Pixabay

U DVA grada-države, San Marinu u srcu Italije i Monte Karlu na koji kilometar od italijanske granice, ograničenja za božićne i novogodišnje praznike veoma su mala za razliku od drugih evropskih zemalja.

 Sve što se moglo od turističke ponude već je zakupljeno, a zbog blizine jednog i drugog mesta apsolutno u tom broju prednjače Italijani.

U San Marinu može se slaviti bez nekih posebnih ograničenja, dakle na zdravlje sa prijateljima ili rođacima, nema policijskog časa, sve radnje su otvorene do sat iza ponoći.

Sekretar za Zdravstvo San Marina Roberto Ćavata izjavljuje:

- Na žalost nema mera koje naučno garantuju smanjivanje zaraze, a vidimo razne polemika u Italiji u vezi sa tim, a one imaju političku podlogu.

Republika San Marino u sredu je imala 24 nova pozitivna slučaja Kovida-19 na 237 urađenih testova. U tom gradu-državi je 20 pacijenata hospitlaizovano, od kojih je pet na intenzivnoj nezi.

Monte Karlo nije mogao ostati po strani, napravio je konkurenciju San Marinu. Barovi, restorani, sve je zakupljeno, iako su mere drugačije od onih u San Marinu. Sve se zatvara u 21.30 časova, kako bi se izbeglo masovno noćno okupljanje i treći talas korona virusa.

Sve to gleda sa očajanjem obližnja Nica iz Francuske, sa svojom Azurnom obalom i restriktivnim merama za praznike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)