SZO UPOZORAVA: Epidemiološka situacija u SAD je šokantna

Tanjug

08. 12. 2020. u 10:03

SVETSKA zdravstvena organizacija ocenila je da je epidemiološka situacija u SAD šokantna, imajući u vidu stanje u kojem se nalazi zdravstveni sistem.

СЗО УПОЗОРАВА: Епидемиолошка ситуација у САД је шокантна

Depositphotos

Direktor odeljenja za vanredne situacija pri SZO Majk Rajan ukazao je da je trećina obolelih u svetu u SAD.

-Epidemija u SAD je nemilosrdna, svuda je raširena. Iskreno rečeno, šokantan je podatak da svakog minuta u Americi umiru jedna ili dve osobe, a govorimo o zemlji sa jakim zdravstvenim sistemom i neviđenim tehnološkim kapacitetima - rekao je Rajan, a prenosi Glas Amerike.

Direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus kazao je da tek treba da stupi u kontakt sa tranzicionim timom izabranog predsednika Džoa Bajdena. Trampova administracija je najavila da ce izaći iz SZO jer je "suviše zavisna od Kine i korumpirana", a Bajden je iskazao interesovanje da tu odluku promeni.

Vodeći američki infektolog Entoni Fauci je upozorio da će se desiti "talas preko talasa" ako Amerikanci nastave da putuju tokom praznika.

-Ako ne budemo poštovali preporuke, moguće je da će situacija biti veoma loša sredinom januara. Ne samo u Njujorku, nego i u svim drugim gradovima - rekao je Fauči na konferenciji za novinare sa guvernerom države Njujork Endrjuom Kuomom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri