"NIKADA NISAM LAGAO": Sarkozi na suđenju za mito tvrdi da je žrtva laži

Tanjug

07. 12. 2020. u 21:53

НИКАДА НИСАМ ЛАГАО: Саркози на суђењу за мито тврди да је жртва лажи

Ilustracija - Foto AP

BIVŠI francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio je na sudu da nikada nije bio deo koruptivne prakse i da je žrtva laži.

Sarkoziju se sudi nakon nekoliko decenija duge političke karijere, između ostalog i zbog navodnog pokušaja podmićivanja sudije, prenosi Rojters.


Bivši francuski predsednik optužio je tužioce da sprovode "lov na veštice".

- Dozvolite mi da svečano kažem da nikada nisam počinio ni najmanje delo korupcije. Nikad. Nikada nisam zloupotrebio svoj uticaj, navodni ili stvaran - rekao je Sarkozi, koji je bio predsednik od 2007. do 2012. godine.

Tužioci tvrde da je Sarkozi ponudio sudiji Žilberu Aziberu unosan posao u Monaku, u zamenu za poverljive informacije o istrazi navodnih ilegalnih isplata koje je dobio od vlasnice L''Oreala Liliane Betankur za svoju predsedničku kampanju 2007. godine.

To je izašlo na videlo, rekli su tužioci, kada su prisluškivani razgovori između Sarkozija i njegovog advokata Tierija Ercoga.

- Aziber mi ništa ne duguje - branio se Sarkozi.

- Nikad nisam lagao. Ali bilo je laži o meni u ovoj priči - dodao je on.

Ercogu i Aziberu sudi se zbog korupcije i zloupotrebe službenog položaja, kao i zbog odavanja poslovnih tajni. Ako budu osuđeni, njih trojica će dobiti do 10 godina zatvora.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)