EVO KO JE POSTAVIO MONOLITE PO CELOM SVETU: Rešena misterija, sada je sve jasno - razlog je vrlo zanimljiv (FOTO/VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2020. u 21:03

GRUPA umetnika stala je iza misterioznih monolita koji su se proteklih dana pojavljivali na različitim krajevima sveta, a metalne skulpture su sada ponuđene i na aukciji.

ЕВО КО ЈЕ ПОСТАВИО МОНОЛИТЕ ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ: Решена мистерија, сада је све јасно - разлог је врло занимљив (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA/Instagram/Printscreen

Kako prenose svetski mediji, grupa "Najpoznatiji umetnik" (Most Famous Artist) na Instagramu je postavila slike monolita rekavši da koštaju 45.000 dolara.

Čitava gungula je počela 18. novembra kada se neobična metalna struktura pojavila usred pustinje u Juti, nakon čega se u tu oblast sjatio veliki broj posetilaca koji su želeli da vide o čemu se radi. Odmah su se pojavile teorije da iza svega stoje vanzemaljci.

Posle desetak dana, monolit je nestao misteriozno baš kao što se i pojavio, dok se nije saznalo da su ga uklonila 4 lokalca koja su bila zabrinuta da će dolazak velikog broja posetilaca uništiti prirodne predele pustinje, koji su godinama bili netaknuti.

Međutim, ubrzo su se monoliti pojavili i u Rumuniji i Kaliforniji, a ruski naučnici iz Tule su čak postavili i jedan svoj monolit kako bi promovisali svoj istraživački centar. Ipak, tu se radilo o očiglednoj šali.

Ipak, umetnička grupa, sa središtem u Santa Feu, rešila je sve dileme. Postavili su fotografije tri monolita, nakon čega ih je jedan korisnik Instagrama pitao: "Da li ste to vi?", na šta je grupa odgovorila potvrdno. Nakon toga su otkrili da postoji i četvrti monolit.

Osnivač grupe, Meti Mo, nije mnogo otkrio o samim instalacijama.

- Sve što mogu da kažem da smo već poznati po performansima ove vrste, a ovoga puta nudimo autentične umetničke objekte. Ne mogu sada da vam pokažem sve fotografije, ali biće ih uskoro - rekao je Mo.

Na pitanje zašto su izveli ovakav umetnički performans, Mo je naveo: "Ne postoji bolji način da se završi ova us*ana godina nego da svet nakratko misli da su nas vanzemaljci kontaktirali, samo da bi se saznalo da iza svega stoji grupa umetnika".

Na nalogu su potom objavili i slike koje prikazuju kako su monoliti izrađeni.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega