POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA LET RUSKIH BOMBARDERA IZ KOKPITA: Strateške "zveri" Tupoljeva izvode neverovatne manevre na malim visinama (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2020. u 15:48

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ЛЕТ РУСКИХ БОМБАРДЕРА ИЗ КОКПИТА: Стратешке звери Тупољева изводе невероватне маневре на малим висинама (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

NA AERODROMU Engels u Saratovskoj oblasti komandanti jedinica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su prve letove u novoj školskoj godini, prenosi televizija „Zvezda“.

Posada strateških nosača raketa Tu-160 i Tu-95MS izvodila je manevre na malim visinama, letela je u formaciji na minimalnom rastojanju, a takođe je izvela dopunu goriva u vazduhu.

U vojnim vežbama je učestvovalo samo vojno rukovodstvo, koje razrađuje metodologiju izvođenja najtežih elemenata letačke obuke radi kasnije obuke mladih pilota.

U manevrima je učestvovalo ukupno deset aviona, kao i više od 20 jedinica specijalne tehnike.

Bombarder Tu-160 može biti naoružan sa najviše 12 raketa sa nuklearnim punjenjem, čiji je domet do 3.500 kilometara, što znači da letelica ne mora da uđe u zonu protivraketne odbrane da bi izvela napad.

U slučaju potrebe, avion je u stanju da se probije kroz PRO – promenljiva geometrija krila omogućava mu da preleti udaljenost od 13.950 kilometara i da razvije brzinu do 2.200 kilometara na sat. Zbog toga je Tu-160 izuzetno teška meta.

Tu-95 je napravljen u jeku hladnog rata kao odgovor na pojavu američkog bombardera „Konver B-36“. Serijska proizvodnja letelice započeta je 1955. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)