ALBANKA ZAKLALA DEVOJČICU (7): Naočigled roditelja joj prerezala vrat, pa tvrdi da se ne seća

Novosti online

02. 12. 2020. u 20:05

- TI si pokušala da me ubiješ - vikala je žena albanske nacionalnosti tokom krvavog pira. Ona je kasapila devojčicu (7) prerezavši joj grlo, a sve pred očima užasnutih roditelja: To je bio nasumičan napad u martu ove godine u Boltonu, u Americi.

АЛБАНКА ЗАКЛАЛА ДЕВОЈЧИЦУ (7): Наочиглед родитеља јој пререзала врат, па тврди да се не сећа

Depositphotos

Ovo je ispričala dana na suđenju Albanka koja je počinila monstruozan zločin koji je potresao SAD.

Eltiona Skana (30) optužena je za ubistvo nožem Emili Džouns (7).  Devojčica se vozila na svom skuteru u Kvins parku u Boltonu, a njeni otac Mark Džouns i majka Sara Barns stajali su u blizini.

Skana, koja je imala mentalnih problema, sedela je na klupi, a u ruci je imala nož koji je ranije kupila u prodavnici u centru Boltona, objašnjeno je na ročištu krunskog suda u Mančesteru.

Emili je jurila da stigne majku te je protrčala pored Skane, koja je ustala i prerezala joj vrat jednim potezom.

Pre napada, koji se dogodio oko 14.15 sati, svedok je primetio ženu, za koju se veruje da je Skana, i opisao je kako je izgledala “uznemireno” i “praznog pogleda”.

Majkl Brejdi, tužilac, rekao je na sudu da, iako Emilina majka više nije bila u vezi sa Emilinim ocem, otišla je u park i dogovorila da se tamo oboje nađu. Emili, koja se vozila na svom skuterčiću, ugledala je majku u daljini, a potom rekla ocu:

- Tata, tata, želim da idem kod mame - rekla je i skočila.

- Ти си покушала да ме убијеш - викала је жена албанске националности током крвавог пира. Она је касапила девојчицу (7) пререзавши јој грло, а све пред очима ужаснутих родитеља: То је био насумичан напад у марту ове године у Болтону, у Америци.

Emili je pozvala majku, ali je ova koja nije čula zbog udaljenosti i činjenice da je imala slušalice na ušima.

- Emilin put do majke odveo ju je pravo pred ubicu koja ju je uhvatila i jednim pokretom prerezala grlo nožem, a zatim je bacila na zemlju. Interakcije između Emili i optužene nije bilo. Emili je ubrzo umrla od zadobijene rane - rekao je tužilac.

Albanka Skana, koja od 2014. živi u Velikoj Britaniji, pokušala je da pobegne naoružana nožem, ali ga je u jednom trenutku stavila u svoj ranac, gde je kasnije pronađen.

Brejdi je rekao i da je prolaznik Toni Kanti, koji je bio u šetnji sa suprugom i ćerkom, bio svedok ubistva i kako je čuo kako Skana viče na Emili i baca je na zemlju. Skana je vrisnula: “Pokušala je da me ubije”.

- To je ponovila i prolazeći pored Kantija. U toj fazi, Kanti “nije imao pojma koliko je situacija ozbiljna, nije video nož i nije shvatio da je Emili smrtno ranjena”, rekao je Brejdi.

Bio je “dovoljno” zabrinut da potrči za Skanom, dok je njegova supruga vikala za njim da ima nož. Nakratko je izgubio Skanu iz vida, ali je ubrzo sustigao pa je “udario i gurnuo” na zemlju. Skana je pala na leđa i gospodin Kanti je uspeo da je zadrži do dolaska policije.

Brejdi je rekao da je Skana pričala o kućnim poslovima i svojoj porodici, ali i o tome da je Kanti ubio devojčicu dok je on savladavao. Kada je Kanti rekao policiji da drži osumnjičenu mladu devojku, Skana je odgovorila: “Ja sam devojčica, ja sam dete.”

Brejdi je rekao na sudu da je Emilin otac video osobu na klupi kako stoji iznad njegove ćerke, ali je mislio da je Emili pala sa skutera i da joj ova pruža pomoć. Međutim, tada je čuo ženu kako viče: “Izbodena je nožem”.

Otac je video da je optužena počela da beži sa nečim “tamnim i prilično dugim” u ruci. Otišao je do Emili i video da krvari iz vrata, a onda je pokušao da joj pomogne.

Nije se ni pomerala niti pričala, jedan čovek mu je pružio majicu u pokušaju da zaustave krv sa Emilinog vrata. Jedna žena je dala prvu pomoć i do ove faze Džons je bio “izbezumljen”.Tada je stigla Emilina majka i bili su svedoci stizanja bolničara koji su pokušali da spasu Emili. Ipak, pretrpela srčani udar i prebačena je helikopterom u bolnicu Salford Rojal, pa je proglašena mrtvom nešto pre 16 časova.

Svedok Jan Robinson je pre napada primetio ženu, koja se podudara sa Skaninim opisom, koja je sedela prekrštenih nogu pored klupe u parku.

- Privukla mu je pažnju mu jer je on, kako je opisao, primetio njeno uznemireno ponašanje - rekao je Brejdi.

Hasan Ahmed, koji je video napad, opisao je da je video optuženu kako sedi na klupi pre nego što je ustala, podigla kapuljaču i napala Emili s leđa. Video je Skaninu ruku kako je Emili prerezala grkljan nožem.

- Sve se dogodilo brzo toliko da Emili nije imala vremena da reaguje - rekao je tužilac.

Amhed je tada video Emili kako se “drži za grlo” i da je optužena baca na zemlju pre nego što je pobegla.

Skana iz Boltona pojavila se preko video poziva iz bolnice Rampton pod visokim stepenom obezbeđenja u okrugu Notingam i priznala krivicu za ubistvo iz nehata.

Ali ona poriče da je ubila Emili. Skana je porekla bilo kakvo sećanje da je Emili izbola nožem.

Brejdi je rekao da je policija koja ju je uhapsila primetila da je oko prstiju obmotala žice koje steže.

Na pitanje čemu služe, odgovorila je: “Da bih pomogla svojim emocijama”

Psihijatar dr Farel ju je kasnije procenio i rekao da “nije baš dobro” i da je u pitanju paranoična šizofreničarka, što je dovelo do toga da “čuje glasove, halucinira i postaje nasilna”.

Zaključeno je da je ona imala “ustaljenu istoriju” paranoične šizofrenije koja je pokazivala znake “aktivne psihoze, uključujući paranoju, moguće zablude, neku razdražljivost i da je bila previše čuvana u mladosti”.

Skana je naknadno privedena prema Zakonu o mentalnom zdravlju.

(Dejli mejl)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)