PRODAVAĆE LAŽNE VAKCINE PROTIV KORONE? Interpol poslao dramatično upozorenje, kriminalci neće prezati ni od čega da bi zaradili

Novosti online

02. 12. 2020. u 18:24

MEĐUNARODNA policijska organizacija Interpol danas je upozorila da bi međunarodna mreža organizovanog kriminala mogla da se ustremi na nove vakcine protiv kovida-19 i pokuša da ubaci lažne, krivotvorene vakcine u prodaju.

ПРОДАВАЋЕ ЛАЖНЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНЕ? Интерпол послао драматично упозорење, криминалци неће презати ни од чега да би зарадили

Ilustracija / Foto Tanjug-AP

Iz Interpola je saopšteno da je izdato globalno upozorenje u 194 zemlje članice ove organizacije uz preporuku da se pripreme za takvu mogućnost i operativno, na terenu i na virtuelnoj mreži, preneo je Rojters.

Upozorenje se takođe odnosi na moguće pokušaje da se putem globalne internet mreže u ponudi nađu lažne terapije koje bi mogle da ugroze zdravlje i živote ljudi.

- Kriminalne mreže takođe će ciljati članove javnosti putem lažnih veb stranica i lažnih lekova, što može predstavljati značajan rizik po njihovo zdravlje, čak i život - rekao je generalni sekretar Interpola Jurgen Stok.

Interpol je takođe upozorio vlade, farmaceutske kompanije i logističke organizacije da budu svesni pokušaja kriminalaca da se inflitriraju u lance snabdevanja kovid vakcinama, prenosi RT.

- Neophodno je da organi za sprovođenje zakona budu pripremljeni što je moguće više za ono što će biti napad svih vrsta kriminalnih aktivnosti povezanih sa vakcinom, zbog čega je Interpol izdao ovo globalno upozorenje - naveo je

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja