ALIJEV: Ima pokušaja da se omete sporazum o Karabahu

Novosti online

01. 12. 2020. u 10:32

AZERBEJDžANSKI predsednik Ilham Alijev kaže da ima pokušaja da se omete sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

АЛИЈЕВ: Има покушаја да се омете споразум о Карабаху

Foto: Pred.admin.Azerb

- Ako neko želi da se umeša u izjavu koja je potpisana 10. novembra, naići će na naš žestok stav. Takvih pokušaja ima, a njihov cilj je da naruši sporazum jer on očigledno neke veoma nervira time da se ovde pojavio novi format bezbednosti. U izjavi je fiksirano formiranje zajedničkog tursko-ruskog centra - rekao je Alijev u obraćanju građanima.

U isto vreme, dodao je on, neke nervira i to što se izjava poštuje.

- Niko ne može da se meša u naše stvari, u postignuti sporazum. Ono se sprovodi i mora da se sprovodi - rekao je Alijev i dodao da se režim prekida vatre u celini poštuje.

U međuvremenu, tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je sa Rusijom potpisan sporazum o formiranju zajedničkog centra čiji je zadatak monitoring primirija u Karabahu.

- Tehnički pregovori između Rusije i Turske o formiranju i funkconisanju centra su završeni, sporazum je potpisan - navodi Ministarstvo.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a