JOŠ MESEC DANA ZA DOGOVOR: Pregovori o Bregzitu između Britanije i EU ponovo počeli danas

Tanjug

28. 11. 2020. u 14:09

PREGOVORI Velike Britanije i Evropske unije oko trgovinskog sporazuma ponovo su danas počeli u Londonu, u poslednjem pokušaju postizanja sporazuma.

ЈОШ МЕСЕЦ ДАНА ЗА ДОГОВОР: Преговори о Брегзиту између Британије и ЕУ поново почели данас

Foto: AP

Glavni pregovarač Evropske unije Mišel Barnije izjavio je sinoć po dolasku u London da je veoma srećan što se vratio u britansku prestonicu i da će nastaviti da radi sa strpljenjem i odlučnošću.

Barnije i glavni britanski pregovarač Dejvid Frost rade na postizanju sporazuma pre nego što se prelazni period za izlazak Velike Britanije iz EU završi 31. decembra.

Obe strane pozivaju onu drugu na kompromis oko tri glavna sporna pitanja - ribolova, državne pomoći i načina rešavanja svih budućih sporova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)