MODERNIZUJU TENKOVE: Rusija priprema oklopna vozila za borbu protiv dronova

tanjug

27. 11. 2020. u 22:55

RUSKA odbrambena korporacija Rosteh radi na izradi projekta sistema za zaštitu oklopnih vozila od bespilotnih letelica, rekao je industrijski direktor oružanog kompleksa državne korporacije Bekhan Ozdoev.

МОДЕРНИЗУЈУ ТЕНКОВЕ: Русија припрема оклопна возила за борбу против дронова

Foto: EPA

- Rosteh razvija sredstva za zaštitu borbenih vozila, a trenutno se radi i na projektima vozila za borbu protiv bespilotnih letelica - rekao je Ozdoev u intervjuu za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih zadataka u modernizaciji tenkova danas je zaštita od masovno korišćenog vatrenog i preciznog oružja.

"U bliskoj budućnosti se očekuje pojavljivanje serijskih uzoraka tenkova sa kompleksom aktivne zaštite, koji će moći efikasno da se odupru brojnim pretnjama na savremenom bojnom polju", zaključio je Ozdoev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku