PREMINUO POZNATI VODITELJ BI-BI-SIJA: Pronađen mrtav zajedno sa svojim momkom, policija otkrila detalje

Novosti online

26. 11. 2020. u 16:22

VETERAN Bi-Bi-Sijevog političkog dopisništva koji je obnovio karijeru nakon što je zbog alkoholizma ostao bez doma, pronađen je mrtav zajedno sa svojim partnerom u njegovoj spavaćoj sobi, bez znakova povreda, javljeno je u istrazi.

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ ВОДИТЕЉ БИ-БИ-СИЈА: Пронађен мртав заједно са својим момком, полиција открила детаље

Foto: Tanjug/AP

Džon Stevenson (68) koji je emitovao mnoge priče iz Vestminstera, uključujući odgovor na napade 11. septembra, umro je u svom domu u Aberderu u Južnom Velsu, u martu. Policija nije iznosila detalje o njegovoj smrti do sada zbog istrage.

Uzbunu su podigle medicinske sestre koje nisu mogle da stupe u kontakt s novinarom, a policija je morala na silu da uđe u njegov posed. Tela Stevensona i njegovog partnera pronađena su na samo na nekoliko metara udaljenosti.

Post mortem pregled dr Stefena Lidbitera iz Univerzitetske bolnice u Velsu u Kardifu doveo je do saznanja da se privremeni uzrok smrti navede kao "neutvrđen". U istrazi u Pontiprajdu čulo se da policija njihove smrtne slučajeve ne tretira kao sumnjive.

Stevenson, rođen u Bangoru, Gvinedu, radio je kao novinar više od četiri decenije. Želeo je da postane poslanik, ali je osećao pritisak kao homoseksualac ​​"da se povinuje".

Veteran novinarstva je redovno emitovao iz Vestminstera za BBC Vels pre nego što se povukao 2013. godine. Stivenson se pridružio BBC-ju u Kardifu kao istraživač, ali je otišao "pod velikom etiketom" da je bio alkoholičar.

Ispričao je o svojoj "izgubljenoj deceniji" u kojoj je postao beskućnik, izgubivši kontakt sa porodicom i prijateljima. Stivenson je opisao hapšenje kao prekretnicu, kada je počeo da se bori protiv svoje zavisnosti i pridružio se BBC-ju ponovo 1997. godine.

Približio se ulozi političkog dopisnika pre penzionisanja 2013. godine. Šef vesti i aktuelnosti za BBC Vels Garmon Ris rekao je:

- Bio je artikulisani komentator koji je imao oštar um i svojim retoričkim veštinama svoje izveštaje učinio nezaboravnim. Kao što se danas sećamo Džona, sećamo se izuzetno simpatičnog lika sa kojim je bilo lepo raditi.

Porodica gospodina Stivensona pristala je da se njegovo telo koristi u medicinska istraživanja. Mrtvozornik je odložio istragu do januara 2022. Istraga o smrti njegovog partnera nije otvorena istovremeno.

Bivši čelnik Plejd Kimrua, lord Dafid Viglej odao je počast gospodinu Stivensonu, govoreći za "North Wales Live": "Džona sam poznavao iz dana u Arfonovom savetu i naravno, kasnije i kao dopisnika".

- Tokom tog vremena upoznao sam ga bolje jer je često izveštavao o zajedničkoj građi. Za to vreme smo se prilično sprijateljili.

- Veoma sam ga poštovao, bio je savršen profesionalac i znali ste ako mu kažete nešto u poverenju da će to poštovati.

(Dejli mejl)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije