TURSKE SNAGE UŠLE U ALEPO NAOČIGLED SIRIJSKIH TRUPA: 30 vojnih vozila stiglo po specijalnom zadatku (MAPA)

Novosti online

24. 11. 2020. u 22:32

TURSKA vojska priprema se za povlačenje iz strateškog područja u Alepu. U utorak ujutru je veliki broj različitih vozila ušao u područje turske osmatračnice, koju je Sirijska arapska vojska (SAA) opkolila u oblasti Rašidin 5 u Alepu.

ТУРСКЕ СНАГЕ УШЛЕ У АЛЕПО НАОЧИГЛЕД СИРИЈСКИХ ТРУПА: 30 војних возила стигло по специјалном задатку (МАПА)

Foto: EPA

Prema izveštajima iz provincije Alepo u utorak, turska vojska je počela da utovaruje vozila opremom u, kako se čini, pripremama za potpuno povlačenje iz strateškog područja Rašidin 5.

Lokalni izvori izvestili su da je broj vozila koja su tamo stigla u utorak premašio 30, pri čemu su u većini slučajeva to bili kamioni koji se koriste za prevoz opreme.

Iako turska vojska ne razgovara o povlačenjima, već je započela demontažu svojih osmatračnica u nekoliko oblasti pod kontrolom Sirijske arapske vojske. Prvo povlačenje dogodilo se u oktobru, kada su turske oružane snage demontirale osmatračnicu u gradu Moreku.

Turska vojska je nastavila sa povlačenjem svojih snaga i opreme na još četiri osmatračnice u provincijama Hama, Alepo i Idlib.

Prema sporazumu od 17. septembra 2018, turskoj vojsci je dodeljeno 12 osmatračkih mesta na severozapadu Sirije; međutim, uspostavili su više od 50 širom severnog dela zemlje.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!