PREDSEDNIK ARUTJUNJAN NAJAVIO: Otvara se put iz Jermenije do Karabaha

Novosti online

16. 11. 2020. u 18:34

PUT iz Jermenije u Karabah preko Gorisa i Berdzora biće otvoren za saobraćaj u utorak 17. novembra, saopštio je predsednik nepriznatog Nagorno-Karabaha Araik Arutjunjan, pozivajući se na komandanta ruskih mirovnih snaga Rustama Muradova.

ПРЕДСЕДНИК АРУТЈУЊАН НАЈАВИО: Отвара се пут из Јерменије до Карабаха

Granatirana trafostanica / Foto Sputnjik

- Prema uveravanjima komandanta ruskog mirovnog kontingenta u Arcahu general-pukovnika Rustama Muradova, sutra, 17. novembra, u 10 časova (sedam časova po srednjoevropskom vremenu), ruta Stepanakert-Berdzor-Goris počeće da saobraća u bezbednom režimu. Prema postignutom sporazumu, pored njega će, najranije do 25. novembra, biti otvoren i auto-put Martakert-Karvačar-Vardenis - napisao je Aurtjunjan na svom Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući saradnji vlasti Karabaha i pripadnika mirovnog kontingenta Rusije, "čini se sve što je moguće kako bi se osigurala bezbedna saobraćajna veza između stanovnika Arcaha (Karabaha) sa spoljnim svetom i od sada će naši sunarodnici moći da se osećaju bezbedno i mirno se vraćaju u svoje domove".

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina