SPREMAO UBISTVO PAŠINJANA? Priveden bivši šef jermenskog SNB

Novosti online

14. 11. 2020. u 15:55

СПРЕМАО УБИСТВО ПАШИЊАНА? Приведен бивши шеф јерменског СНБ

Foto: EPA

BIVŠI šef jermenske Službe nacionalne bezbednosti Artur Vanecjan priveden je pod sumnjom da je pripremao ubistvo premijera Nikole Pašinjana i pokušao da uzurpira vlast, napisala je njegova advokatica Lusine Saakjan na Fejsbuku.

Ona je navela da su vlasti, u nameri da ućutkaju političke protivnike, stigle do toga da se pojavljuju optužbe o pripremi ubistva Pašinjana.

- Sve to je već nemoguće komentarisati na pravnom nivou. Radi se o sramnom političkom progonu s ciljem očuvanja vlasti i dovršavanja antidržavnih planova - uverena je Saakjan.

Bivši šef SNB učestvuje u protestima koji se već nekoliko dana održavaju u Jerevanu, a glavni zahtev je ostavka premijera zbog toga što je potpisao Sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Sporazum o Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Demonstranti koji protestuju u Jerevanu smatraju da je potpisivanje sporazuma o prekidu vatre u Karabahu sa teritorijalnim ustupcima bila izdaja. 

Vanecjan je na čelu opozicione stranke „Domovina“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)