POSLE PISMA OČAJNOG DEČAKA (5): Deda Mraz nosi masku i ima specijalnu dozvolu za putovanja

Tanjug

12. 11. 2020. u 23:57

DEDA Mraz nosi masku i može da putuje po svetu zahvaljujući posebnoj dozvoli.

ПОСЛЕ ПИСМА ОЧАЈНОГ ДЕЧАКА (5): Деда Мраз носи маску и има специјалну дозволу за путовања

Foto: Depositphotos

Ovo je izjavio danas italijanski premijer Đuzepe Konte, u pokušaju da ublaži dečji strah da bi Deda Mraz takođe mogao biti zaključan ove godine.

- Deda Mraz me je uverio da već ima međunarodnu putnu ispravu: može da putuje svuda i deli poklone svoj deci sveta - napisao je Konte na Fejsbuku.

Kako Gardijan navodi, on je ogovorio na pismo očajnog petogodišnjeg Tomaza koji ga je molio da ne ograničava "Babo Natale", kako je Deda Mraz poznat u Italiji.

Konte je napisao: "Potvrdio mi je da uvek koristi masku i drži propisanu distancu da zaštiti sebe i sve koje sretne".

Zatim je predložio dečaku da ispod drveta stavi bočicu sa gelom za dezinfekciju ruku, zajedno s toplim mlekom i keksima.

Italija, prva evropska zemlja pogođena korona virusom početkom ove godine, zabeležila je porast slučajeva poslednjih nedelja i ukupno preko milion obolelih.

Nekoliko vrsta ograničenja uvedeno je širom zemlje i na lokalnom nivou, u zavisnosti od zdravstvene situacije u različitim regionima. Ali sve veći broj medicinskih radnika i političara traži strože mere, pa čak i drugo zaključavanje cele zemlje.

Bez obzira na razvoj pandemije u narednim nedeljama, ministar regionalnih poslova Frančesko Boča rekao je danas da će se Božić proslaviti samo među užim članovima porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna