RUSI BESNI NA AZERBEJDŽANCE: Situacija na ivici incidenta, odgovor može biti razoran

Novosti online

12. 11. 2020. u 19:18

MINISTARSTVO odbrane Rusije nazvalo je „velikom greškom“ izjavu ambasadora Azerbejdžana u Moskvi Polada Bulbuloglija koji je povodom pada helikoptera Mi-24 u Karabahu rekao da se „u ratu svašta može desiti“.

РУСИ БЕСНИ НА АЗЕРБЕЈЏАНЦЕ: Ситуација на ивици инцидента, одговор може бити разоран

Foto: EPA/Tviter

- To je velika greška. Kada bi se Rusija vodila principom "rat kao rat", odgovor bi bio razoran. Moskva je ipak prihvatila saopštenje Bakua o priznanju krivice i njihova izvinjenja. Očekujemo da se što pre realizuje obećanje predsednika (Azerbejdžana Ilhama) Alijeva o sprovođenju istrage i kažnjavanju krivaca. Polazimo od toga da azerbejdžanska strana više neće sebi dozvoliti nikakve dvosmislene izjave u vezi sa tragičnim incidentom - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ranije je ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbulogli ranije je komentarisao pad ruskog aviona, rekavši da komisija još nije utvrdila uzrok incidenta.

- Rat kao rat – svašta se može dogoditi. Komisija još radi, zaključaka zasad nema. Utvrđeno je da je bilo veče, helikopter je leteo na maloj visini zbog čega ga radari nisu opazili. A tamo je bilo ratno stanje, mladi vojnici su videli da leti vojni helikopter i zato je takva odluka (o obaranju) i doneta - rekao je ambasador ranije.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je u Jermeniji oboren ruski helikopter Mi-24. Letelica je oborena prenosnim sistemom protivvazdušne odbrane u blizini ranice sa Azerbejdžanom. Ministarstvo inostranih poslova Azerbejdžana priznalo je da je ruski helikopter slučajno oboren .

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati