DEČAK HTEO DA ODSEČE GLAVU UČITELJICI: Užas u Nemačkoj - Ne vređaj proroka, završićeš kao francuski profesor

Novosti online

11. 11. 2020. u 17:04

U NEMAČKOJ je 11-ogodišnji učenik zapretio učitelju da će mu odseći glavu, samo mesec dana nakon terorističkog napada u Francuskoj, a nedelju dana pre toga je rekao da opravdava napad u Parizu

ДЕЧАК ХТЕО ДА ОДСЕЧЕ ГЛАВУ УЧИТЕЉИЦИ: Ужас у Немачкој - Не вређај пророка, завршићеш као француски професор

Foto: Robert Michael/dpa via AP

Dečak je izneo ovu strašnu pretnju nakon što je učiteljica upozorila da će biti kazne ukoliko roditelji ne dođu na sastanak.

Mladi učenik, koji je muslimanske veroispovesti, je ranije nakon minuta ćutnje za ubijenog francuskog učitelja Samjuela Patija rekao: "dozvoljeno je da ubijete nekoga ko vređa proroka, to je u redu."

Kada je učiteljica alarmirala roditelje, majka učenika je tvrdila da u njihovoj kući nemaju takve ekstremističke poglede i da je dečak to "naučio" od nekoga iz škole.

Pretnja nasiljem u osnovnoj školi Kristijan Morgenstern u Spandau, predgrađu Berlina, usledila je nakon što je učiteljica naglasila važnost predstojećeg roditeljskog sastanka.

Rekla je svom razredu da su sastanci od vitalnog značaja jer će omogućiti da se diskutuje o problemima, dodajući da bi moglo biti posledica za one koji ne dođu da učestvuju.

Kao odgovor na to, dečak je rekao: "Ako se to dogodi zato što se moji roditelji nisu pojavili, onda ću i vama učiniti isto kao i taj dečak učitelju u Parizu“.

Dečak je mislio na 18-godišnjeg Abdulaha Anzorova, čečenskog ekstremista koji je 16. oktobra odrubio glavu Pati u predgrađu Pariza.

- Ostala deca u razredu su bila šokirana njegovim ponašanjem - rekla je učiteljica.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili