JEZIVO UPOZORENJE RUSKOG GENERALA: Poslao poruku Amerikancima - Ko seje vetar, žanje oluju!

Novosti online

11. 11. 2020. u 15:02

AMERIČKI instruktori pripremaju oko 30 militanata zabranjene Islamske države (DAEŠ), koji su zatvorenici u izbegličkom kampu „Hol“, za popunjavanje redova nezakonitih oružanih formacija, izjavio je šef rusko-sirijskog Koordinacionog štaba za povratak izbeglica Mihail Mizincev.

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: Послао поруку Американцима - Ко сеје ветар, жање олују!

Foto: Printscreen/Vikipedija

- Grupa koja broji do 30 osoba formirana je od avgusta do septembra ove godine među teroristima DAEŠ-a koji su zatvoreni u "Holu" - rekao je Mizincev na otvaranju Međunarodne konferencije za povratak izbeglica na teritoriju Sirije.

Prema njegovim rečima, ti ljudi prolaze dvomesečni kurs specijalne obuke pod vođstvom američkih instruktora.

- Nije loše da oni koji izvlače korist iz takve situacije, usvoje mudrost aparske poslovice: "Ko seje vetar – žanje oluju" - dodao je Mizincev.

U Siriji postoje stotine izbegličkih kampova, najveći se nalaze na teritorijama koje vlada ne kontroliše. Najpoznatiji od njih su „Rukban“ i „Hol“, na čije je ukidanje Rusija više puta apelovala na Sjedinjene Američke Države, pozivajući se na tešku humanitarnu situaciju u tim mestima i pljačkanje izbeglica od strane radikalnih islamista. SAD ne reaguju na te pozive.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024