RAT NIJE ZAVRŠEN, BORBE SE NASTAVLJAJU! Oglasio se generalštab Oružanih snaga Jermenije

Novosti online

10. 11. 2020. u 18:33

MINISTARSTVO odbrane i Generalštab Oružanih snaga Jermenije saopštili su da rat u Nagorno-Karabahu nije u potpunosti završen, ali da će se oni ponašati u skladu sa odlukom rukovodstva zemlje.

РАТ НИЈЕ ЗАВРШЕН, БОРБЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ! Огласио се генералштаб Оружаних снага Јерменије

Foto: EPA

- Još jednom smo dokazali da imamo nepobedive vojnike, oficire i generale, koji su bez razmišljanja spremni da žrtvuju svoje živote radi zaštite naše svete otadžbine. Ali vreme je da se zaustavi krvoproliće. Politički lideri Jermenije, Rusije i Azerbejdžana su postigli sporazume sa čijim ste sadržajem već upoznati. Rat još nije završen, borbena dejstva u Nagorno-Karabahu se nastavljaju. Ipak, mi podržavamo i obavezni smo da izvršavamo odluke vojno-političkog rukovodstva naše zemlje, koje su donete na osnovu sveobuhvatne analize situacije - navodi se u saopštenju.

Oglasio se i jermenski premijer Nikol Pašinjan, koji je rekao da je Jerevan na vreme doneo odluku da se zaustavi u sukobu, jer bi u suprotnom stanje Jermenije bilo mnogo gore.

- Ja sam odgovoran za tu situaciju. To je veliki neuspeh za nas, velika katastrofa, velika tuga za izgubljenim životima, ali verujem da Jermenija i Nagorno-Karabah moraju da žive, moraju da jačaju, moraju preispitati prethodnu percepciju raznih pitanja. Znam da druga rešenja ranije jednostavno nisu bila moguća. Da dokument nije sada potpisan, situacija bi bila još gora. Treba imati u vidu da smo pali, ali nismo skliznuli u propast. Na vreme smo doneli odluku da se zaustavimo, u suprotnom bi naše stanje bilo mnogo gore. Treba naučiti lekcije, to može pomoći budućem razvoju naše zemlje - rekao je Pašinjan za televiziju „Rusija 1“.

U ponedeljak je objavljeno da su lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana usvojili zajedničku izjavu o prekidu vatre u Karabahu. Prema ovoj izjavi, u Nagorno-Karabahu potpuni prekid vatre počinje 10. novembra, Azerbejdžan i Jermenija zaustavljaju se na svojim zauzetim položajima, a moraju i da razmene ratne zarobljenike. Takođe, u Karabahu će biti stacionirani ruski mirovnjaci.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja