POLETEO MODERNIZOVANI "BELI LABUD": Strateški bombarderi dobili nove motore, pogledajte snimak leta (VIDEO)

Novosti online

03. 11. 2020. u 18:53

MODERNIZOVAN strateški bombarder Tu-160M je dobio nove motore NK-32-02 i tom prilikom je organizovan let sa aerodroma Kazanske vazduhoplovne fabrike S.P. Gorbunov, saopštila je pres služba Ujedinjene avionske korporacije (UAK).

ПОЛЕТЕО МОДЕРНИЗОВАНИ БЕЛИ ЛАБУД: Стратешки бомбардери добили нове моторе, погледајте снимак лета (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Prvim letom strateškog bombardera Tu-160M, koji je modernizovan novim serijskim motorima NK-32-02, pilotirala je posada pod upravom Anrija Naskidjanca. Avion je leteo na visini od šest hiljada metara, a let je trajao dva sata i dvadeset minuta - izvestila je UAK.

Tokom leta testirani su ažurirani opšti sistemi aviona i radioelektornika koja je instalirana tokom modernizacije aviona i ocenjene su performanse novog motora NK-32 serije 02.

- Prema informacijama posade, let se odvijao u normalnom režimu, sistemi i oprema su radili bez ikakvih primedbi - navodi se u saopštenju korporacije.

Tu-160 je nadzvučni strateški bombarder sa promenljivom geometrijom krila. Tokom 2015. godine je doneta odluka da se obnovi proizvodnja Tu-160 u modernizovanoj verziji Tu-160M. Prvi put je 2. fevruara poleteo modernizovani Tu-160M „Igor Sikorski“. 

Avion je dobio novu letačku i navigacionu opremu, brodski komunikacioni kompleks, sistem upravljanja, radarsku stanicu i nove elektronske sisteme.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja